A zsidókérdésről írtak cikkeket. Az ügyészség sajtó útján elkövetett izgatás miatt emelt vádat ellenük. Ezután dr. Kayos Béla, Hann Henrik védője tartotta meg védőbeszédét. A zsidóság nem felekezet, hanem faj. Az tény, hogy a zsidóság kezében van a kereskedelem. Kétségtelen, hogy alacsonyabb rendűek mint mi vagyunk. Irodalmuk, mint minden más megnyilvánulásuk az olcsó erotikával foglalkozik. Ne tessék általánosítani. Ha ma valaki le meri írni valahol azt a szót, hogy "zsidó" akkor az illetőt az ügyészség máris vád alá helyezik. Az ítélet indkolása szerint a cikk tartalma alkalmas volt a hitfelekezet elleni izgatásra. A törvényszék enyhítő körülménynek vette, hogy Hann Henriket hazafias szellem is vezette, amikor a cikkét megírta.

Szerző: mangorlo  2009.06.04. 15:50 1 komment

Címkék: zsidó 1937

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr851163570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.06.05. 04:45:02

Trianon?
Nemá, hogy nincs valami jó kis eseményközeli a lapjaidban :)

pl akkor indult be ez a kertművészet
taj-kert.blog.hu/2009/06/04/irredenta_kertmuveszet_orszagzaszlok

"A pesti országzászló felavatása egy zászlóállítási mozgalom kezdete volt. A mozgalom célja az volt, hogy az ország minden(!) településén legyen félárbócra eresztett országzászló."

"Régi képeken megfigyelhető, hogy a szobrok elé szomorúepreket (?) (Morus alba 'Pendula') ültettek, a talapzatokat pedig borostyánnal (Hedera helix) futtatták be. Mindkét növény a bánatot jelképezi, temetők gyakori növényei."
süti beállítások módosítása