Ezt az egészet azért kezdtem el, mert birtokosa lettem olyan 5-6 banánosláda terjedelmű 1914-1988 közötti újságnak, amikben egészen hihetetlen dolgok vannak. Kiderül pl belőlük, hogy nem csak az történt egy nap, amit a történelemkönyvekben tanítottak, hanem igen, akkor is ugyanazt csinálták az emberek, mint ma, ergo, olyan érzésem van az olvasás közben, hogy ezek az események akár ma is lehetnének, és sokkal többet megértek belőlük, mint a törikönyvekből, és nagyon közel vannak, szinte látom ezeket a régen meghalt embereket. És ugyanez lesz velem is. Veled is. Elmúlik minden, de mégis minden mindig ugyanaz.  Annyit fűznék még hozzá, hogy hiába ugyanaz mindég mindig, mert én is és te is egyedi és megismételhetetlen vagyunk, és pont ezért amikor kialszik a fény akkor szevasz van és vége.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Írta a Szabad Nép a 11. oldalon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Két fontos dolog a 12. oldalról, a Rádiószemináriumok, na erről gőzöm nincs, hogy az mi, és a moziműsor, különös tekintettel a Hunnia mozira 1950 ben vagyunk !, és érdekelne erősen a Párttitkár és a Vörös nyakkendő c film, de a Párttagsági könyve se lehetett semmi.

Azt a cikket, hogy "Aki tanul, annak nem hosszú az út a 160 százalékig" c cikket és a vezércikket amiben arról értekezik cikkíró, hogy "Az ellenséget nem semmisítettük meg. Ott van nemcsak a falun, hanem a városban is és helyenként beférkőzik a munkásság soraiba is." Na azt nem nyomtam be mert késő van, és hopp már éjfél, és az már nem ma van/ volt.

Legyetek jók

Szerző: mangorlo  2009.05.07. 23:32 5 komment

Címkék: 1950 kulák rádiószeminárium

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr581109090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matykooo 2009.05.08. 16:21:12

A rádiószeminárium olyasmi volt, mint a szabadegyetem, előadássorozat oktató célzattal.
Jó lenne meghallgatni egy ilyet, biztos rohadt vicces (így utólag...)

Nagyon kíváncsian várom a folytatást!

matykooo 2009.05.08. 16:24:39

a moziműsor is érdekes, nem tudnék dönteni, hogy most akkor az Úri murit nézzem meg, vagy a Párttagsági könyvet, esetleg az Iljics kolhozt a Híradómoziban.

mangorlo 2009.05.09. 00:15:34

én bekapcsoltam volna a szabad európát, persze lehalkítva, aztán amikor vége a műsornak eltekerni.

50 et írunk egyik nagypapa rendőr épp, másik nagypapa bányász mindkettő vidéki város.

automentesnap 2009.05.09. 04:42:48

@mangorlo:
50-ben volt már SZER? Nem csak 51-től adott?

itt a szignál
www.radiotvmuseum.hu/radioanno/Hangok/hangok.htm

itt meg archív anyagok ('39-es is)
www.kocsis-ferenc.hu/htm/Szignal.htm

az megvan, hogy "bitorolják" a domaint?
www.szabadeuroparadio.hu

Ligetiné Ági 2014.12.23. 07:39:07

1943-52. közötti miskolci lapot keresek, aminek esetleg divat rovata is volt. Manöken édesapám három fotója él emlékezetemben, amit régen keresek már! A neve is szerepelt a képaláírásban: " Bemutatja Visnyóczky István". A bemutató, így a több hasábos cikk is Kormos Imre férfikonfekció üzletének kínálatáról szólt.
süti beállítások módosítása