Horthy Miklós kormányzó 69 éves. Sajnos ellenzéki újságom nincs, így csak a kormánypárti lapok köszöntőit volt szerencsém elolvasni, melyben a cikkírók kifejtik, hogy 17 éve árad az erő és a fény a Várból stb stb. Nekem igazából nincs viszonyom Horthyhoz, ugye iskolában azt tanultuk, hogy irredenta, meg soviniszta, meg nacionalista. Aztán egy ugrás és jött az újratemetés, mintegy hivatalosan rehabilitálva, persze a kormány hivatalosan nem, hanem magánemberként volt jelen. Aztán elkezdődtek a viták, hogy a pesti zsidóság megmenekülésében volt e szerepe (ahogy olvasom, még a nem kifejezetten Horthysták is elismerik, hogy igen volt), plusz nekem van egy külön történetem Derenk falu lerombolásával (azért saját történet mert jártunkarra, és kikutattuk, hogy mi történt és így tudtuk meg hogy mi), és ahogy most olvasom a korabeli lapokat, egyre szimpatikusabb nekem a Horthy rendszer, persze a mostanival hasonlítva össze, mert a hátamon feláll a szőr a keresztény és/vagy nemzeti kurzustól. De mintha az egy tisztább kor lett volna.  

Szerző: mangorlo  2009.06.18. 00:30 2 komment

Címkék: kormányzó horthy 1937 képes pesti hírlap

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr501192317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.06.18. 05:14:50

Derenknek van saját oldala is, a derenk.hu :)

mangorlo 2009.06.18. 12:38:50

es az milyen mar hogy azota is milyen jo kis gyumolcsfak vannak ottan. derenki szilva megvan? ;) meg az a szep kis fa a forras mellett? ;)
süti beállítások módosítása