Az elmúlt napok eseményei tartják lázban az országot, már amit a korabeli sajtóból leszűrhet a kései utód: vízre bocsátották a világ első atommeghajtású jégtörő hajóját a Lenint, első ízben érte el ember által készített szerkezet a Holdat, valamint Hruscsov az USA-ba utazott.

Ahogy azt olvasni lehet, spontán verődtek össze az emberek az utcán és a nagy eseményt,  - mármint hogy a Luna-2 elérte a Holdat - tárgyalták meg izgatottan. Az itt látható cikk többek között arról tudósít, hogy Steiner János felkönyökölt az ágyban és a Szovjet himnuszt dünnyögi,  - mondjuk én is simán azt tettem volna - , és hogy milyen jó is hogy pont Hruscsov látogatása előtt történt a nagy tett, erre mondják, hogy ügyes, de a legszebb, amikor a gyerekorvos, akinek már van tévéje, elmondja, hogy a televízióban a balettműsor közvetítése után a bemondónő jobbra balra tekingetett, mert alig bírt magával hogy a nagy hírt közölje. Az emberek örülnek.

Ja és a Fradi 5:3 ra verte a Dorogot

Szerző: mangorlo  2009.09.15. 22:05 Szólj hozzá!

Címkék: népszava fradi hruscsov 1959 luna 2

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr321385032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása