Ezt is csak főleg várostörténeti, városfotó miatt raktam be. A háttérben a Lukács Fürdő látható. A nagy túrás helyén most autók düböröknek keményen, néha elsuhan egy merészebb bicós is. Amúgy meg a rakpartot most szélesítik, ilyen nagy betonbasszokkal kerítve, hogy jó legyen, de nem lesz az. Én szóltam előre.

 

Szerző: mangorlo  2009.06.19. 17:22 2 komment

Címkék: építkezés út dunapart óbuda 1937 képes pesti hírlap

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr781195772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2009.06.19. 18:39:36

1937-ben elég nagy változások voltak ott: szélesítették a Margit hidat, a hídfő körüli utcák villamosforgalmát átrendezték, és akkor került a szentendrei HÉV belső végállomása a mai Bem József térről ki nagyjából oda, ahol ma feljön a föld alól:
hampage.hu/kozlekedes/margithidbudaihidfo.html

Ezek szerint itt az alsó rakpart is ekkor készült volna?

(innentől kisbetűvel kéretik olvasni) Amúgy SZVSZ igenis jó lett volna a Bem tértől északra rendesen megcsinálni az alsó rakpartot, rendes feljárókkal minden irányba, és több sávval, hogy tehermentesítse a felső rakpartot + Árpád fejedelem útját + Lajos utcát (lehetett volna rendes bicikliutat is építeni pl.). Le is fedhették volna akár. Most marad a Batyi felett folyamatosan beduguló Bem rakpart, a csúcsidőben lépésben haladó Árpád fejdelem, meg ezek folyományai, hogy bedugítják az ezekbe torkolló utcákat is. Más út ugyanis gyakorlatilag nincs É és D-Buda közt, és a fonódó villamos projekt körüli bénázások miatt a "miért autózol, menj inkább tömegközlekedéssel" című érv sem érvényes.

Pont az ilyen képek kapcsán lehetne belegondolni, hogy anno biza eldózeroltak-átgyúrtak szinte bármit, ha hely kellett a fejlesztéshez (vagy valami nem tetszett nekik, mint a régi Tabán), most meg az akkor kialakult állapotokat úgy kezeljük, mintha az valami ideális ősállapot lenne, amin nem szabad változtatni.

_SZVSZ_

mangorlo 2009.06.19. 19:02:29

kosz az alapos es kimerito okitast. ha lesz megint kozlekedos anyag szolok.
süti beállítások módosítása