Vörös merénylet a világbéke ellen, a valenciai kormány repülői bombákat dobtak a Deutschland német páncélos hajóra: 24 halott. A német hajóhad válaszul Almeria spanyol kikötővárost bombázta. Németország és Olaszország kiléptek a nemzetközi benemavatkozási bizottságból.

Na, nekem ez kínai volt első blikkre. Lássuk csak, cikk elolvas:  a spanyol polgárháború idején a fegyverszüneti tárgyalások alatt nemzetközi ellenőrzést végző olasz és német hajókat bombáztak a spanyol kormányerők. A vörösök és anarchisták állnak a kormányoldalon, ezek ellen keltek fel Francó és hívei. Nemzetközi eszkalációtól tart a cikkíró. Mondjuk igaza is lett pár évet tévedett csak. Viszon az igaz, hogy nagyon nem figyeltem a suliban amikor a spanyol polgárháborút vettük.

 

Szerző: mangorlo  2009.06.01. 23:59 Szólj hozzá!

Címkék: deutschland franco 1937 spanyol polgárháború

A bejegyzés trackback címe:

https://regiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr811158007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása